IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов не изключва варианта с предсрочни избори

Премиерът изрази огорчение, че предизборно всички опозиционни партия оттеглят доверието си от ГЕРБ

11:27 | 25.05.11 г. 49
Бойко Борисов не изключва варианта с предсрочни избори

„Вариант за избори 3 в 1 не е изключен“, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за bTV тази сутрин. Така той призна възможността да се стигне до предсрочни избори, след като ГЕРБ се разграничи от екстремистките действия на основния си поддръжник в парламента, партията „Атака“, в края на миналата седмица.

Можем да управляваме и ще продължим да го правим, категорично заяви министър-председателят, като допълни, че няма да допусне "всякакви партии да развиват политики на гърба на ГЕРБ" или да пречат на управлението с "някакви игрички".

„Доволен съм, че сме гарант за сигурността на България“, отсече премиерът. И изрази категоричното си несъгласие с действията на „Атака“ пред джамията в петък.

Според него това, което правят в момента хората на Волен Сидеров, е да „наливат вода в двете мелници – на ДПС и на „Атака". И напомни, че „Атака” е по-стара партия от ГЕРБ и от ГЕРБ не искат да са им настойници.

"Имаме достатъчно подкрепа и от независимите депутати, и от такива депутати, които ще проявят здрав разум", обясни още премиерът. Наблюдавам събитията и в зависимост от тях ще вземем решение какво да правим, коментира Борисов, като допълни, че в края на август – началото на септември ще се произнесе по важни теми.

Борисов изрази огорчението си, че преди Синята коалиция, РЗС и Атака са подкрепяли правителството на ГЕРБ, а сега, когато идват избори, всички го критикуват.

„РЗС се извъртя на шестия месец, Синята коалиция се извъртя на първата година, сега „Атака” се извърта след година и половина“, каза премиерът и попита защо това не е станало преди две години.

Пет пъти съм печелил избори с подобни заплахи, не само от него, заяви Борисов в отговор на думите на Волен Сидеров, че оттук нататък "Атака" ще е най-сериозната опозиция на ГЕРБ.

„Няма друг луд, който във финансово-икономическа криза, най-тежка в света, да направи правителство на малцинство, само заради България да си жертва партията, кариерата и всичко", заяви премиерът.

„Днес оставки няма да има, защото ще решаваме по-важни неща“, коментира Борисов по повод рокадите в кабинета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 4 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Кратко, точно, ясно си го написал! Съгласен съм с теб:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 2
Toranaga
преди 12 години
Evala na Boiko - ne triabwa da se prawiat kompromissi na takowa nivo - deistwai sam do kolko moje, pak ako ne - izbori. Neka wseki se zamisli realn kakwo bi postignal ako e na miastoto na Boiko??? Az 6te mu dam wazmojnst da prodalji... Poglednete drugite partii - DPS, BSP i iz4ezwa6tite royalisti??? Towa li e alternatiwa??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 6
Stone_Kold
преди 12 години
кой и да дойде все ще е тая не го ли разбрахте?над 20 години ви го показват скрито и явно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 5
global_dj
преди 12 години
Малкият и среден бизнес сам се "задушава"! Свикнали са като по онова време само с шуробаджанащина и подкупи да си уреждат нещата, свикнали си да мамят държавата всеки ден, и после тя им била виновна. Но тези навици и морална система са буквално насадени от някои други политически формации, които 20 години поддържат това разграбващо статукво. Оттам идва беззаконието, и т.н. .... Много бързо взехте да забравяте някои факти... странно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 5
global_dj
преди 12 години
На всичките плюещи мога само да им се изсмея! Явно изобщо не си правете реална оценка на ситуацията.... нехранимайковци. Само едно ще ви кажа - второ управление от типа на БСП/ДПС ние българите не заслужаваме, и не трябва да го допускаме. Внимавайте какво си пожелавате!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 18
Императорът
преди 12 години
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е оттеглел доверието си от престъпната хунта ГРОБ, но тоя си живее в неговата паралелна вселена и не може да го проумее.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 5
naso_fr
преди 12 години
Логично е да има предсрочни избори, но той Бойко, да се свети името му, само плаши гаргите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 5
naso_fr
преди 12 години
Бойко, да му се свети името, може да се сърди само на себе си, като не си изпълнява предизборните обещания.Няма го оптимизирането на администрацията в помощ на бизнес и граждани (напротив увеличават администрацията), няма реформа в образованието, няма реформа в пенсионната система, няма прогрес с ЕРП-тата, няма прогрес с Лукойл.Само С. Игнатов се мъчи в образованието да подобри нещо. Плевнелиев също добре прави, но то това се явява и единствения приоритет на правителството - пътища и спортни зали и стадиони. Похвално за Плевнелиев, но на успехите на 2-3ма не се крепи едно управление.Бойко, да се свети името му, не движи нещата по предначертаните пътища, а се оплете в ефтин популизъм, а м/увременно инфлацията изяжда парите на хората главоломно, а кредиторите и монополистите все така безчинстват над населението.Малкият и среден бизнес е до стената, а той в развитите страни генерира 70+% от БВП-то на развитите страни!!!Е как да не говори за предсрочни избори?!?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
slavkovrr
преди 12 години
А, късмет...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още