IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приемат над хиляда млади висшисти в администрацията

По програмата „Старт в кариерата“ Агенцията по заетостта насърчава наемането на хора без трудов стаж в министерства, общини или агенции

15:18 | 01.06.11 г.
Приемат над хиляда млади висшисти в администрацията

Над хиляда висшисти до 29-годишна възраст, които нямат трудов стаж по специалонстта могат да кандидатстват за работа в държавната или общинска администрация, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Възможността за наемането на току-що завършили млади хора се дава по програма  “Старт на кариерата”, официално стартирала от днес. Документите се приемат в бюрата по труда.

На младите хора се предоставя възможност в рамките на девет месеца да натрупат трудов стаж и опит по специалността. Програмата им осигурява възнаграждение в размер на 400 лева и изплащане на социалните и здравните осигуровки за сметка на работодателите. Заплащат се допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишният платен отпуск и болничните.



Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, филолози, инженери, компютърни специалисти, психолози, историци, специалисти в сферата на социалните дейности, връзки с обществеността, строителството и др.

В общинските администрации работните места са 205, а в областните управи – 95. Най-много от тях са за икономисти, строителни инженери, архитекти, юристи, филолози, социални дейности, специалисти в областта на компютърните системи и технологии и др.

Изискванията към кандидатите са да са завършили образованието си в държавен или частен университет (редовна или задочна форма на обучение) и да нямат трудов стаж по специалонстта. Не се изисква задължителен среден успех от следването и дипломирането.

Желаещите могат да подават документи до 28 юни 2011 г. включително в бюрата по труда, където са регистрирани.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още