IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По 330 касови апарата на час трябва да се свързват със системата на данъчните

До края на март 2012 г. още около 470 хил. касови апарати трябва да имат електронна връзка със системата на Националната агенция по приходите

11:08 | 12.07.11 г. 2
По 330 касови апарата на час трябва да се свързват със системата на данъчните

По 330 касови апарата на час трябва да се свързват с информационната система на Националната агенция за приходите (НАП), така че да бъдат спазени сроковете и до края на март 2012 г. всички фискални устройства на търговските обекти да имат дистанционна връзка с данъчните, съобщиха от приходната агенция.

С последните промени в Наредбата за отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства срокът за осигуряването на електронната връзка беше удължен до края на март 2012 г. Тогава обаче изтича и срокът, в който всички останали фискални устройства трябва да са вързани с данъчните.

Това на практика означава, че около 470 хил. касови апарати ще трябва да се свържат с НАП в оставащите около 1 400 работни часа до изтичането на крайния срок.

От ведомството напомнят на клиентите си да не изчакват, защото така се удължава времето, за което технологично ще става връзката с агенцията.

Вече 25 639 касови устройства имат дистанционна връзка с информационната система на НАП. Очаква се до края на август 2011 г. техният брой да нарасне, тъй като тогава изтича срокът, в който всички регистрирани по ДДС аптеки и дрогерии ще трябва да осигурят връзката на фискалните си устройства с НАП. До този момент това са направили 791 аптеки и дрогерии.

В края на ноември 2011 г. изтича срокът, в който регистрираните по ДДС търговци на зърно трябва да свържат касовите си апарати с информационната система на приходната агенция. Новият срок важи само за тези търговци на зърно, които са регистрирани по ЗДДС и по Закона за съхранение и търговия със зърно. За всички останали търговци срокът за установяване на дистанционна връзка с приходната администрация е  31 март 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Не, удължиха го с половин година, после ще го удължат пак...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Минaващ
преди 12 години
Добре де! Нали уж удължиха срока за ДДС-регистрираните с 1 година, а те трябваше до септември 2011 да се закачат! Сега пише ЗА ВСИЧКИ март 2012 г.!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още