IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима общински съветници с мандат за извънредното събрание на Общинска банка

За членове на Надзорния съвет на банката бяха предложени Петя Димитрова и Стефан Ненов

13:56 | 14.07.11 г.
Трима общински съветници с мандат за извънредното събрание на Общинска банка

Столичният общински съвет (COC) взе решение за свикване на общо събрание на акционерите на Общинска банка на днешното си заседание. Представители на съвета в Общото събрание са Николай Стойнев, Орлин Алексиев и Жельо Бойчев. Предложението беше прието с пълно мнозинство.

Докладът по тази точка е внесен от общинските съветници Орлин Алексиев и Николай Стойнев. По думите на председателя на съвета Андрей Иванов идеята е да се свика извънреднообщо събрание на акционерите на банката  в най-кратък срок.

Общинарите задължиха своите представители да гласуват за освобождаването на членовете на Надзорния съвет Димитър Колев и Никифор Вангелов, но без те да бъдат освободени от отговорност.

За членове на Надзорния съвет бяха предложени Петя Димитрова и Стефан Ненов.

Мандатът на сегашният Надзорен съвет на банката е изтекъл още в края на 2009 г., каза председателят на групата съветници от БСП Жельо Бойчев.

Според Георги Кадиев от БСП трябва да се оттегли предложението за кандидатурата на Петя Димитрова, тъй като тя е изпълнителен директор на "Пощенска банка", а това е в конфликт на интереси с предложението да стане член на Надзорния съвет на "Общинска банка".

Общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев опонира на Кадиев, че след като Димитрова бъде избрана за член на Надзорния съвет, едва тогава ще има хипотеза за конфликт на интереси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още