IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият проект за заблатените зони на "Тракия" няма да забави строителството

Предвижда се нова обществена поръчка, а не договаряне със сегашния изпълнител, съобщи регионалният министър Росен Плевнелиев

14:37 | 23.07.11 г.
Новият проект за заблатените зони на "Тракия" няма да забави строителството

Ще бъде разработен допълнителен проект за укрепване на заблатените зони на четвъртата отсечка на автомагистрала "Тракия" между Ямбол и Карнобат. Предвижда се нова обществена поръчка, а не договаряне със сегашния изпълнител. Това няма да забави строителството на магистралата, увери министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от БНР.

Очакванията са управителният орган на Оперативна програма „Транспорт” да разреши старт на новата поръчка до 2 седмици, уточни той.

Отпуснатите от кабинета 13 млн. лв. не оскъпяват по никакъв начин автомагистрала „Тракия” и нямат нищо общо с нея, заяви министърът. Парите се отпускат целево на „Напоителни системи” за ремонт на съоръженията им, а не на строителите.

Първа копка на Лот 4 на автомагистрала „Тракия“ бе направена през септември миналата година. Изпълнител на обекта е сдружение „Тракия IV“ ДЗЗД, с водещ партньор „Холдинг Пътища“ АД.

Плевнелиев и министърът на финансите Симеон Дянков направиха първа копка на ремонта на пътя от "Петолъчката" до селата Веселиново и Окоп. Проектът по програма "Транзитни пътища V" е финансиран от Европейската инвестиционна банка. Ще бъдат ремонтирани 32,7 км път за 5,7 млн. евро без ДДС. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Движението по пътя няма да се затваря.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още