IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП представи кандидатите си за кметове в Пловдив и региона

Бившият шеф на НАП-Пловдив влиза в битка за кметския пост в града

15:34 | 28.07.11 г.
БСП представи кандидатите си за кметове в Пловдив и региона

Бившият ръководител на териториалното подразделение на Националната агенция по приходите в Пловдив Георги Търновалийски ще бъде кандидатът на БСП за кмет на града. Това стана ясно при представянето на „червените“ кандидати за Пловдив и региона, състояло се днес.

„Отборът”, както самите те го наричат, на червените кандидати за кметове в Пловдив и областта беше представен днес на специална церемония от ръководството на БСП в града. Водещ на събитието беше председателят на областния съвет на БСП Георги Гергов, а мястото – Конгресния център на Международния панаир, чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов.
 
Кандидатите са минали през сложна процедура, продължила почти два месеца и по думите на Гергов са били прекарани през иглени уши, преди да бъдат одобрени.
 
Социалистите се похвалиха с излъчените 7 млади мъже кандидати за кметове, като най-младият сред тях е 28-годишният Деян Дойнов, който ще участва в битката за Сопот. Червените не са се доверили на нито една дама. 

„Играем, за да бием. 17 години кандидатурите за кмет на Пловдив са били тотално политически, но не се случи нищо. Много хора дойдоха от нищото и се учеха да управляват на гърба на Пловдив. Те не са управлявали и 5000 лева, а им даваме да управляват 200 милиона лева”, заяви Гергов, представяйки Търновалийски, който в момента е заместник-кмет.

Сред кандидатите вече има познати на местната общественост фигури. За четвърти мандат ще се бори настоящият кмет на община „Марица” Запрян Дачев. За трети мандат – сегашният кмет на общ6ина „Родопи” Йордан Шишков, за втори мандат – кметът на Карлово инж. Найден Найденов.
 
Ето и останалите кандидати на БСП в региона: Асеновград – д-р Емил Караиванов. В този град любопитното е, че състезанието ще бъде най-вече между трима лекари – настоящия кмет на Асеновград д-р Христо Грудев от ГЕРБ, кандидатът на СДС – бившият кмет на града д-р Светозар Шуманов и кандидатът на БСП. Община Брезово – Радньо Манолов, Калояново – Иван Иванов, Лъки – Красимир Манов, Перущица – Константин Витанов, Първомай – Светозар Славчев, Раковски – Петър Антонов, Садово – Димитър Здравков, Стамболийски - Иван Златков, Съединение - Георги Руменов, Хисаря – Пено Батковски.
 
В две общини – Кричим и Куклен червените все още нямат утвърдени кандидатури за предстоящите местни избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още