IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цачева: Очакваме частично влизане в Шенген за въздушното и морското пространство

Много бих искала да се отчете, че сме си свършили работата и в сухопътното пространство, посочи председателят на парламента

10:52 | 15.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цачева: Очакваме частично влизане в Шенген за въздушното и морското пространство

Реалистично е да очакваме през тази есен частично влизане в Шенгенското пространство по отношение на въздушното и морското пространство, заяви в интервю за БТА председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Цачева посочи още, че представителите на различните политически партии нямат разногласия по този въпрос, защото "желаем България да бъде оценявана обективно според критериите за членство в Шенген".

"Много бих искала да се отчете, че сме си свършили работата и в сухопътното пространство. Но за съжаление политиката е такава, такива са политическите настроения и това според мен е по-малко очакваното", допълни председателят на Народното събрание.

Според председателя на парламента 2012 г. трябва да бъде последната година, в която да работи механизмът за сътрудничество и оценка спрямо секторите вътрешен ред и сигурност и правосъдна система в България.

"Няма как да не отчитам и като председател на Народното събрание, и като човек, който е най-близо до тази система, че там като че ли реформата не върви в посока на по-кратки срокове и присъди, които да удовлетворяват българското общество като цяло", подчерта председателят на парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още