IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пристанище "Бургас" повиши с 5% товарооборота си за осемте месеца

Портът смята да погаси предсрочно част от заема си, взет миналата година

17:56 | 15.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Пристанище "Бургас" повиши с 5% товарооборота си за осемте месеца

Пристанище "Бургас" отчита повишение с почти 5 на сто на обработените товари за осемте месеца спрямо същия период на миналата година. Същевременно преизпълнението на товарооборота спрямо заложеното в бизнесплана е с 12%, съобщиха от пристанището.

Повишението на обработката на товари се дължи основно на износа на изкуствени торове и метали, както и на 26-процентния ръст на обработените контейнери, посочва изпълнителният директор на порта Диян Димов. Очакванията са положителната тенденция да се запази до края на годината.

Благодарение на тези добри резултати и на генерираната печалба за периода, Съветът на директорите на дружеството е взел решение за предсрочно погасяване на по-голямата част от взетия през 2010 година заем от 2,4 млн. лева.

С него беше рефинансирана първата от двете годишни вноски на дружеството към Японската банка за развитие, коментира Димов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още