IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преговорите за минималните осигурителни прагове се отлагат за 3 октомври

Работната група не е получила всички браншови споразумения

17:27 | 27.09.11 г.
Преговорите за минималните осигурителни прагове се отлагат за 3 октомври

Работната група за минималните осигурителни прагове ще проведе още едно заседание на 3 октомври, преди да договори окончателните промени, съобщиха от Българската стопанска камара (БСК).

Причината за отлагането на края на преговорите е, че все още не са получени всички браншови споразумения, посочват от работодателската организация.

Към момента са сключени 45 споразумения, които се отнасят до над 1 милиона заети в различните браншове и икономически дейности. Налага се обаче доуточняване на детайли по една част от постигнатите споразумения.

Днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви, че минималните осигурителни прагове, които още не са договорени, трябва да бъдат обсъдени в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), съобщи БТА.

Министър Младенов изрази надежда, че няма да се наложи административно определяне на минималните осигурителни прагове за дейностите, по които не е постигната договореност.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още