IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът пренасочи 2,4 млн. лв. от забавени към изпълними екопроекти

Заради проблеми с обществените поръчки депата в четири български града няма да получат финансиране през тази година

12:34 | 13.10.11 г.
Кабинетът пренасочи 2,4 млн. лв. от забавени към изпълними екопроекти

Министерският съвет прие постановление за пренасочване на неусвоени над 2,4 млн. лв. бюджетни средства от забавени към изпълними екопроекти, чиято подготовка е приключила и могат да бъдат завъшени до края на годината, съобщиха от правителствения пресцентър.

Парите е трябвало да се отпуснат за изграждане на регионални центрове за обезвреждане на битови отпадъци в общините Асеновград, Първомай, Садово, Куклен и Лъки и за сепарираща инсталация за битови отпадъци на регионалното депо за твърди битови отпадъци в Харманли.

Поради обжалване на обществените поръчки за избор на изпълнители по тези проекти строителството е забавено и затова по предложение на екоминистъра Нона Караджова средствата ще се пренасочат към проекти със завършени процедури.

Средствата ще бъдат пренасочени за изграждане на втория етап от регионалното депо за неопасни битови отпадъци в квартал Дивдядово на Шумен, за което се отпускат 680 хил. лв., за реконструкция на регионалното депо за битови отпадъци в Смолян – 500 хил. лв. и за сепарираща инсталация за битови отпадъци в сметището на общините Враца и Мездра – 1,3 млн. лв.

Трите обекта са с висок приоритет според евродирективата за депонирането на отпадъци от 1999 г. и са включени в Националната програма за управление на дейностите по отпадъците за периода 2009-2013 г., се посочва в съобщението.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още