IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плащат дължимото на работниците в "Кремиковци" съвсем скоро

От 31 октомври хората ще получават по график дебитни карти, по които ще им бъдат преведени дължимите заплати, съобщи лидерът на синдикалната федерация "Металици" към КНСБ Васил Яначков

20:36 | 19.10.11 г.
<p>
	Снимка: kremikovtzi.com</p>

Снимка: kremikovtzi.com

От 31 октомври работниците в “Кремиковци” ще получават по график дебитни карти, по които ще им бъдат преведени дължимите заплати, съобщи лидерът на синдикалната федерация "Металици" към КНСБ Васил Яначков, цитиран от БНР.

Графикът и списъкът с имената на работниците ще бъдат публикувани на сайтовете на комбината, на синдикалната организация, както и на синдикалната федерация “Металици”.

По думите на Яначков, за изплащането на задълженията към 6 273-ма работници са предвидени близо 53 млн. лева.

Ще бъдат изплатени и дължимите от предприятието осигурителни вноски. Васил Яначков заяви, че хората няма да загубят осигурителните си права.

Още в  края на август Софийският градски съд (СГС) одобри сметката за разпределението на дължимите суми към кредиторите на “Кремиковци”, като не одобри възраженията на кредиторите. Яначков обясни пред националното радио, че предстои да излезе и решението на Апелативния съд във връзка със същите възражения.

През април обособена част от комбината беше купена от “Елтрейд къмпани" ЕООД на 26-годишния Лъчезар Варнаджиев за 316 млн. лева. По-късно стана ясно, че той е продал участието си в “Елтрейд къмпани" на регистрираната в Британските вирджински острови Бессиън Мениджмът Лимитид за 20 хил. лева.

Със средствата от продажбата на обособената част трябва да бъдат удовлетворени претенциите на кредиторите. Последни в списъка са Национална електрическа компания (НЕК) и "Булгаргаз" ЕАД, които със сигурност няма да получат всичките си вземания от “Кремиковци”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още