IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК публикува окончателните резултати от изборите

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са събрали над 1,3 млн. гласа, Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са получили повече от 974 хил. гласа, показват резултатите след преброяването на всички бюлетини

08:08 | 27.10.11 г. 9
ЦИК публикува окончателните резултати от изборите

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува окончателните резултати от изборите на 23 октомври минути преди 3.00 часа тази нощ, съобщи Dnes.bg.

След преброяването на всички бюлетини резултатът на кандидатпрезидентската двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова е 1 349 380 гласа.

Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са получили 974 300 гласа.

На трето място е Меглена Кунева, която е събрала 470 808 гласа.

В решението на ЦИК е записано, че двете кандидатпрезидентски двойки ще се явят на балотаж в неделя, 30 октовмри.
След окончателното преброяване броят на хората, отишли до урните, е почти 3,6 милиона души. Броят на българите с право на глас пък е 6 933 748.

Девет областни центърове имат избрани кметове още на първия тур на местния вот. Това са  Бургас, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, София и Шумен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 12 години
До тук един на нула за Розовата Пантера/Росен Плевнелиев/. Очаквам възпитаниците на Розовата Пантера да се довършат сами със злобата и глупостта си, както тези, които дойдоха с автобуси да гласуват за родината си в Моята Държава. Ще дам на ДНСК разликата от балотажа. Разликата от изборите 6%/6 По Рихтер/ я дадох на тези, които са си го поръчали, доказаха че са толкова жестоки и злобни, че могат да хвърлят един бой до умирачка и на Мохамед/Муамар Кадафи/. Нека този път да си остане за тяхна сметка. От повече от 4000 години се повтаря едно и също и единственото, което досега ме е крепяло да не си утекча е желанието ми всяко следващо повторение да е по-хубаво и по-човешко от предходното. Възстанових Тракийските Светилища и имам намерение да предизвикам изобилие в добивите на природни ресурси и да подобря здравето на всички, без значение какво изповядват, за мен Библията и Корана нямат никаква сила, защото грешно тълкуват природните закони.Бъдете добронамерени и така няма да си навредите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 12 години
М. Гечева: Предстои да бъдат премахнати над 60 незаконни строежа край язовири Общо 132 заповеди за премахване на незаконни строежи край водоемите са влезли в сила, изпълнени са 71, съобщи началникът на ДНСКВъзстановяването на Турция след земетресението ще струва 2,2 млрд. долара ДА ИМ ДАДЕМ ВЪЗМОЖНОСТ ПАК ДА ГЛАСУВАТ ЗА РОДИНАТА СИ В НАШАТА ДЪРЖАВА. ТОЗИ ПЪТ МОЖЕ ДА ДОКАРАТ ПО-ГОЛЯМА РАЗЛИКА НА БАЛОТАЖА ОТ 6%, КОЙ ЗНАЕ, МОЖЕ И 11% РАЗЛИКА ДА ДОКАРАТ НА БАЛОТАЖА. ЖАЛКО, ЧЕ ТОЛКОВА МНОГО МРАЗЯТ СВОЯТА РОДИНА И НЕ СА СПОСОБНИ ДА ИЗМИСЛЯТ НИЩО ХУБАВО. НЕКА НЕ ИМ ПРЕЧИМ ДА ДОВЪРШАТ ТОВА, КОЕТО СА ЗАПОЧНАЛИ ДА СИ ПРАВЯТ, ЩОМ НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО. РАЗБРАХМЕ ЧЕ МОГАТ И ЕДИН БОЙ НА МОХАМЕД ДА ХВЪРЛЯТ ОТ ЖЕСТОКОСТ, НЕКА НЕ ИМ ПРЕЧИМ ДА РЕШАТ РЕЛИГИОЗНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ ЗА СВОЯ СМЕТКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Имат си формула как да манипулират изборите - "не е важно кой гласува и за какво гласува, а кой брои гласовете".В България НЕ Е ВАЖНО, кой за кого гласува! ВАЖНОТО е кой брои гласовете!!! С гласуване нищо не може да се промени!Това с гласуването си е просто един Цирк. На тълпата са и нужни кебапчета и зрелища и управляващите ни бандити са достатъчно толератни да не ни лишават от това. А резултатите от гласуването, ние вече си ги знаем. От 20 години не се променят и няма да се променят, докато не се събудим! Гласуването си е преливане от пусто в празно и губене на енергия и време! Когото ни наложат техните медии, той ще е новият президент!!! Да не забравяме че 99% от медиите са тяхна собственост с изключение на Скат! Конграчулейшън(както казва Борисов)....."Първокласна порода стадо".....качествен материал, породата е супер! Конграчулейшън на всички с новият американски президент Плевнелиев! Нали ви казах Плевнелиев.......това си е МАФИЯТА !!! Стана ясно че всичко е МАФИЯ!!! Гласуваш за Бойко, получаваш Костов,Станишев,Доган,Царя! Получаваш един октопод!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Не бъдете наивници! Не го ли разбрахте вече? Реално нито има демокрация, нито има истински честни избори в България. Всичко е направено колкото да видят от Европа, че се гласува и народа да си мисли, че като гласува избира някой. Хора, БЪЛГАРИ. Защо си мислите, че Борисов е представител на демократичното? Каква е разликата между него и Калфин? Няма разлика. И Борисов и Калфин са минали през "СЛАВНАТА БКП".След 22 години "правилно" гласуване, ефектът по отношение на родната мафия е този. Мафията няма признаци на залиняване, напротив - пълнее и хубавее.Това е държава изградила структорите си в годините от хора без чест, достойнство и морал! Ти ги плюеш, те се бършат и продължават!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
IMRO
преди 12 години
Изборите бяха признати от ПАСЕ за честни, така че спрете с политическите глупости. Не ви прави чест най-малкото да си измисляте неща, само защото сте загубили изборите.Наред с това обаче се разкриха редица пропуски в Изборния кодекс, които трябва незабавно да бъдат отстранени. Първо и най-важно трябва да има отделни ОИК-ове по райони в големите градове. Циркове и припадащи хора пред зала Универсиада имаше и през 2007 г., имаше и сега. Съвсем очевидно моделът, при който има един-единствен ОИК за град, който 1 300 000, е напълно неприложим.Другото нещо е никога повече да не се комбинират местни с друг вид избори, или ако това се прави, то тогава непременно трябва да се откриват повече секции, защото сегашното положение е ненормално. Трябва само един объркан пенсионер да се мотка по стаичките 15 мин и настава пълен хаос.По отношение на гражданската регистрация, там положението е напълно трагично, но за това най-малко Изборният кодекс има вина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
IMRO
преди 12 години
ЦИК и всички ОИК-ове и СИК-ове са съставени от представители на всички парламентарно представени сили (+НДСВ), вкл. БСП и ДПС, като целта на това е да има взаимен контрол и да не се допускат фалшификации на изборите. Това едно на ръка.Секционните протоколи се предават в ОИК от 3 (ТРИМА) души от съответния СИК от различни политически сили отново със същата цел. Ако представителите на БСП и ДПС са спали или са си бъркали в носа, БСП и ДПС да се сърдят на тях.Касиране на избори може да има, само ако броят на нередовните бюлетини е достатъчно голям, за да промени това кой отива на балотаж, дали има балотаж или как се разпределят местата в общинския съвет. С оглед на това шанс за касиране имат само избори за общински съветници и за кметове - там където има много малки разлики между претендентите. При голямата преднина на Фандъкова касиране на изборите за кмет на София е практически невъзможно. Същото в още по-голяма степен важи за президентските избори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
Патилан
преди 12 години
(ЦИК) публикува .........Изпусанали са едно Р......(ЦИРК) публикува......"Ледът се пука господа съдебни заседатели", както казва Остап Бендер.xaxaxaxaxaxaxaxaxa, няма такъв филм просто няма......, депутат от ГЕРБ мъкне отворен чувал с бюлетини, и полицай който стои и зяпа пейзажа ....xaxaxaxa, няма такъв филм даже и в Африка и Колумбия. Мафиотите от Герб мъкнат чувалчета с бюлетини, полицаят ги охранява!На практика всичко си е един Цирк, защото, всички са едно цяло! Герб е "клонинг" на СДС, БСП и ДПС и НДСВ! Всичко е една МАФИЯ!!! Гласуваш за Бойко, получаваш Костов, Станишев, Доган, Царя! Получаваш един октопод!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още