IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП ще поиска касиране на резултатите от президентските избори

От левицата ще проведат консултации с други политически сили за внасяне на общо искане до Конституционния съд

15:55 | 08.11.11 г.
БСП ще поиска касиране на резултатите от президентските избори

БСП ще поиска касиране на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент на България, съобщи председателят на партията Сергей Станишев, цитиран от БТА.

„В България за тези 20 години не са провеждани толкова скандално организирани избори“, заяви Станишев и допълни, че още при приемането на прословутия Изборен кодекс е станало ясно, че ГЕРБ се готвят за служебна победа. „Ако сега нещата останат без политически последствия за управляващите, стои въпросът какви ще бъдат следващите избори“, смята лидерът на БСП.

Парламентарната група на Коалиция за България ще проведе консултации с други политически сили за внасяне на общо искане до Конституционния съд (КС) относно законността на изборите за президент и вицепрезидент. За целта трябва да бъдат събрани 48 подписа от народни представители, които да внесат съответното искане до КС, посочи Станишев. Той уточни, че БСП ще отправи покана за разговори към всички политически партии, които споделят констатациите на БСП за провеждането на изборите.

Становището на юристите, които изпълнителното бюро на БСП е изслушало днес, е също, че има достатъчно закононарушения и противоконституционни действия, които дават основания за оспорване на законността на избора за президент и вицепрезидент, каза още Станишев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още