IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изграждат първите зарядни станции за електромобили в София в началото на 2012

Съоръженията ще бъдат разположени в централната градска част на столицата

17:42 | 21.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Предвижда се от началото на 2012 г. в София да има 13 зарядни станции за електромобили, което ще стане възможно чрез сътрудничество на фирми и Столична община.

До дни се очаква да бъде подписан договор между българската компания „Renergy” и общината, с който фирмата прави дарение от шест зарядни станции за електромобили, съобщи за Investor.bg управляващият директор Никола Газдов. Дарението към общината е на обща стойност 100 хил. лева.

Газдов посочи, че според клаузите в договора, „Renergy” ще поеме разноските за монтирането и поддържането на зарядните станции. Освен това за период от 2 години фирмата гарантира безплатно зареждане на всички електромобили на дарените зарядни станции.

До 45 дни след подписването на договора „Renergy” смята да достави и монтира зарядните станции. Предвижда се те да бъдат разположени на общински терени в централната част на столицата, включително в близост до Народното събрание и икономическото министерство.

Вече са издадени разрешителни за поставянето на седем зарядни станции за електромобили в София, съобщиха днес и от "Фулчарджър-България". Инициативата е част от пилотния проект, разработен от компанията заедно с "ЧЕЗ България" и Ст оличната община, уточнява БТА.

"Фулчарджър-България" ""      "%5 ще """"""    ще започне да инсталира съоръженията в централната градска част на столицата до края на ноември. Зареждането на тях ще бъде платено.

Тези зарядни станции ще бъдат разположени на територията на "Синя зона" на площад "Народно събрание", между храм-паметника "Св. Александър Невски" и сградата на Столичната община, на бул. "Македония" и до БНБ.

Досега в София има само една действаща зарядна станция за електромобили, която е собственост на голяма фирма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още