IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев избра за съветник зам.-министъра на икономиката по еврофондовете

Президентът е впечатлен от размаха, с който Евгени Ангелов е работил за отпушването на програма „Конкурентоспособност“

16:01 | 24.11.11 г.
Плевнелиев избра за съветник зам.-министъра на икономиката по еврофондовете

Зам.-министърът на икономиката Евгени Ангелов ще напусне поста си и ще стане съветник на новоизбрания президент, обяви днес във Варна Росен Плевнелиев.

"Последните две години и половина работих с него. Той е млад и работоспособен човек, който направи много за отпушването на програмата "Конкурентоспособност" и за програми, свързани с подкрепата на малки и средни предприятия", допълни той и обясни, че промяната вече е обсъдена с премиера Бойко Борисов и с ресорния министър Трайчо Трайков.

По повод решението на Конституционния съд, с което бяха обявени за противоконституционни текстове от Закона за дипломатическата служба, Плевнелиев коментира, че проблемът има два аспекта - политически и технически.

За политическия аспект вече декларирах, че ще подпиша съответните укази, които дават възможност за обновяване на българската дипломация, каза новоизбраният президент.

Президентът уточни, че след като встъпи в длъжност, ще се консултира как да бъде направено това в съответствие с решението на КС.

"Политически съм категорично "за", а технически ще видим как ще бъде направено това", обобщи Плевнелиев.

Помолен да коментира стачката в БДЖ и пенсионната реформа, Росен Плевнелиев заяви, че иска да бъде прагматичен президент в модерна България, което по думите му означава реформи в БДЖ, а не фалит.

Президентът повтори, че е за реформите, както в железниците, така и в пенсионната система.

Още новини от България четете на Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още