IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: На страни с нисък дефицит – допълнително по 1 млрд. евро от еврофондове

Или трябва да работим повече, за да удържим на конкуренцията на САЩ, Русия, Китай, Индия, или в Европа ще се тресем непрекъснато от проблемите, които имаме, смята премиерът

15:28 | 29.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Борисов: На страни с нисък дефицит – допълнително по 1 млрд. евро от еврофондове

Държавите от ЕС, които имат бюджетен дефицит до 2-3% от брутния вътрешен продукт (БВП) и нисък държавен дълг са отличниците на Европа, посочи днес премиерът Бойко Борисов, предаде БТА.

По думите му, „държавите могат да поемат до 3% дефицит, оттам нататък започва вече недобро финансово състояние за всяка една държава“.

Борисов предлага държавите „отличници“ да имат и стимули – да получат по 1 милиард евро допълнитело от еврофондовете.

"Останалите държави ще си понесат наказанието и тогава Европейският съюз ще е абсолютно стабилен", каза още премиерът.

"Или трябва да работим повече, за да удържим на конкуренцията на САЩ, на Русия, на Китай, на Индия, или в Европа ще се тресем непрекъснато от проблемите, които имаме", е мнението на Борисов. Той добави, че държавата ни е подготвена да бъде при "отличниците".

Премиерът коментира още, че държавните служители би трябвало да плащат осигуровките от заплатите си, като всички останали заети. Сега това прави държавата.

По думите на Борисов средствата, които реално получават държавните служители, не трябва да бъдат намалявани, което може да доведе до увеличение на брутните заплати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
stone kold
преди 12 години
ахххх още искаш да крадеш от фондовете полу4ава се следното видите ли наврел съм народа у миша дупка от мизерии дайте ни награда опссс от еврофондовете ние на върха да си ги разпределим
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още