IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диана Ковачева е новият министър на правосъдието

Изпълнителният директор на асоциация "Прозрачност без граници" заема поста на Маргарита Попова, която беше избрана за вицепрезидент на България

11:43 | 30.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Диана Ковачева е новият министър на правосъдието

Посочената от премиера за нов министър на правосъдието Диана Ковачева днес положи клетва пред Народното събрание, с което официално встъпи в длъжност. 

Тя заема поста на Маргарита Попова, която беше избрана за вицепрезидент на България.

Предложението за персонални промени в Министерски съвет беше подкрепено от 109 депутати, 44 гласуваха "против", а 13 се въздържаха, съобщи БТА.

Диана Ковачева е доктор е по международно право и международни отношения. От 2000 г. до 2011 г. работи в Института за правни науки към БАН като научен сътрудник трета степен. От 2001 г. до 2002 г. е старши експерт в дирекция "Международно сътрудничество и международноправна помощ" в Министерството на правосъдието. Изпълнителен директор е на асоциация "Прозрачност без граници", клон на световната организация "Трансперънси интернешънъл" от август 2002 г.

"За мен е сериозно предизвикателство да поема ресор, какъвто е Министерството на правосъдието", каза от парламентарната трибуна Диана Ковачева, минути преди да положи клетва като министър. Тя обеща в работата си да заложи на професионализма, компетентността на работещите в съдебната власт. Съдебната реформа трябва да бъде подкрепена и припозната от съдебната система, подчерта Ковачева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още