IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Танов: До средата на януари "Лукойл Нефтохим" ще монтира измервателните уреди

Заради липсата на устройствата, които отчитат точните количества горива, пуснати на пазара, през лятото беше отнет лиценза на рафинерията

16:53 | 05.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
В. Танов: До средата на януари "Лукойл Нефтохим" ще монтира измервателните уреди

До средата на януари бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим" ще изпълни изискванията за монтиране на необходимите измервателните уреди. Това е казал директорът на митниците Ваньо Танов пред БНР.

Той се надява скоро и съдът да се произнесе по делото за отнетия през лятото лиценз на „Лукойл Нефтохим“, който впоследствие беше върнат, а решението се обжалва от митниците.

На 26 юли митниците прекратиха действието на лицензите за управление на данъчни складове на "Нефтохим-Бургас" и „Нефтен терминал "Росенец". Това на практика спря работата на бургаската рафинерия. Причината беше, че не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

След жалба на „Лукойл“, обаче, Софийски градски съд спря изпълнението на решението на митниците до приключване на съдебното производство по обжалване на решението. Впоследствие съдебното решение беше обжалвано от митниците. 

„Мисля, че тази сага в съда ще приключи, след като изпълнят изискванията, защото няма друга правна възможност как да се случи това“, коментира сега Танов. Той допълва, че „показаното от рафинерията за шест месеца е доста обнадеждаващо“.

„Аз съм убеден, че най-късно до средата на януари ще бъдат изпълнени изискванията, поне такава ми е информацията и това, което постъпва при нас“, казва още директорът на митниците Ваньо Танов.

Investor.bg потърси позицята на компанията, но от „Лукойл Нефтохим" засега нямат коментар по въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още