IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България ще получи 480 хил. евро за по-добри условия на труд

Крайният срок за представяне на проектите е краят на март 2012 г.

16:24 | 07.12.11 г. 1
България ще получи 480 хил. евро за по-добри условия на труд

България ще получи 480 хиляди евро за проекти в сферата на тристранното сътрудничество и социалния диалог. Финансирането ще бъде по линия на Фонда за достойни условия на труд и тристранен диалог в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г.

Това заяви днес министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, след като представи проекта на Министерски съвет.

Фондът за достойни условия на труд обхваща 12 държави и е създаден с основната цел да бъдат намалени социалните и икономически разлики в страните от ЕС.

Финансирането му ще бъде насочено към проекти, които целят подобрение в  практиките на социалния диалог и по-доброто разбиране за ползите от достойните условия на труд.

Крайният срок за представяне на проектните предложения е 31 март 2012 г.

Минималният размер на помощта е 20 хил. евро, а максималният е 200 хил. евро.

Фондът ще се управлява от норвежката държавна агенция "Иновация Норвегия" (Innovation Norway). Функциите на национално координационно звено се изпълняват от дирекция "Мониторинг на средствата от Европейския съюз" в Министерския съвет.

Министър Дончев изрази надежда, че освен от средствата България ще може да се ползва и от опита на Норвегия в тристранния диалог и в социалната сфера, който по думите му се е превърнал в еталон.

Според него социалният диалог е необходим не е само в случаите, когато има различия в исканията на работодателите и работниците. На национално или местно ниво има редица малки или по-големи дефекти в системата, като отстраняването им не носи непременно вреда на някоя от страните или полза на другата, каза министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
NickyDickinson
преди 12 години
И тая пара ще се строши за кефа на някои въздухари. Какво тристранно сътрудничество, какъв социален диалог, като ние нямаме истински профсъюзи, а назначени такива в мътните времена на прехода? Тия само разиграват театър от немай къде, а иначе истинските им интереси се състоят в това как най-доходоносно да използват подарените им имоти на бившия социалистически профсъюз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още