IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК обвини 3 дружества в манипулиране на обществена поръчка за самолетни билети

Производството е образувано по сигнал на министъра на финансите

11:09 | 23.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК обвини 3 дружества в манипулиране на обществена поръчка за самолетни билети

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) смята, че дружествата „Хорнит” ООД, „Бългериан ВИП Травъл” ООД и „Астрал Холидейз” АД са манипулирали процедура за възлагане на централизирана обществена поръчка за „Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина”, открита от министъра на финансите.

Според комисията посочените дружества са извършили забранено споразумение или съгласувана практика, което има за цел предотвратяване, ограничаване и нарушаване на конкуренцията по Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК).

Производството е образувано по сигнал на министъра на финансите, уточняват от КЗК.

КЗК счита, че трите дружества предварително са обсъждали съществени аспекти във връзка с изготвянето на ценовите им оферти. А това води до координиране на ценовата политика при участието в обществената поръчка и оказва решаващо влияние върху крайното класиране, с което се нарушава основния принцип на ефективната конкуренция.

По закон в срок от 45 дни страните имат право да предявят писмени възражения във връзка със становището на КЗК. След обсъждане на евентуалните възражения и допълнителни доказателства, КЗК ще се произнесе по съществото на спора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още