IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обявена е новата поръчка за строител на завода за боклук в София

Документите при повторната процедура ще се приемат до 19 март

16:39 | 09.02.12 г. 5
Обявена е новата поръчка за строител на завода за боклук в София

Столичният общински съвет повторно откри обществена поръчка за избор на строител на завода за боклука, след като първата процедура беше анулирана в края на миналата година, предаде БТА.

Първият избор беше прекратен заради промените в техническите параметри за рециклирането на отпадъците, поискани от Европейската комисия. Според тези промени горимите блокчета от завода ще бъдат използвани от „Топлофикация – София“, затова общината подготви повторната процедура.

Срокът за прием на офертите е 19 март, съобщи пред журналисти заместник-кметът Мария Бояджийска. Заводът ще се финансира по втората фаза на проекта за инсталации за третиране на отпадъците в София, чието одобрение се очаква от ЕК.

Индикативната стойност на проекта е 208 млн. лв. Изискването към строителя е да има минимален оборот за последните три години в размер на общо 250 млн. лева, посочи зам.-кметът.

Процедурата е за пълен инженеринг на обекта, включващ проектиране и строителство, което трябва да приключи най-късно до19 месеца. Следва една година за предявяване на претенции за евентуално възникнали дефекти при експлоатацията на инсталацията.

Инсталацията трябва да обработва 410 хиляди тона отпадъци годишно, от които ще се произвеждат 154 хиляди тона горивни блокчета.

Допълнително ще се получават по 70 хил. т компост и 14 хил. т рециклируеми отпадъци. Депонираният отпадък след цялостната обработка се изчислява на 113 хил. т годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
kranc_mk
преди 12 години
Еиии разбирача.Първия път съм играл на този търг и сега пак ще играя за него /С фирмата в която раобтя/.Много добре знам защо го спряха завода /не е заради цената ;) това се казва на простолюдието/това ти е обявлението: http://dv.parliament.bg/DVWeb/porachkiXMLView.faces?idObj=66747
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
Императорът
преди 12 години
Аз вече не вярвам, че боко ще направи боклучена фабрика. А вие?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Нали точно за това ни спряха финансирането бе, чети малко! Щото нашия завод най-скъп в европа. Тогава плана бе от *** да не остава нищо, а сега да се произвеждат блокчета за ТЕЦ-а. Има малка разлика. Въпроса е, колко ще е полезно за иначе толкова чистия софийски въздух.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
kranc_mk
преди 12 години
Долни лъжци идикватната стойност е 166млн.Бойко спри да извиваш ръцете на бизнеса и да намаляваш нарочно прогнозната стойност.Трябва на фирмите да останат ликвидни средства а не да строят на загъба.От 230млн спечелени преди година сега го пускаш за 160млн прогнозна 60млн надолу.Представи си ти какъв завод ще се направи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
E a дано тоя път тръгне, че ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още