IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малкият бизнес се надява на спешни законодателни облекчения

Съюз „Произведено в България“ настоява за общински тържища, където бизнесът да продава без посредници

16:04 | 20.02.12 г.
Малкият бизнес се надява на спешни законодателни облекчения

Промени в Закона за защита на конкуренцията предвиждат облекчения за малкия и средния бизнес, предложени от самите производители. Бъдещите изменения много скоро ще бъдат внесени за обсъждане в Министерския съвет, е заявил премиерът Бойко Борисов при днешната си среща представители на Съюза "Произведено в България".

Със закона се въвеждат ограничителни договорни срокове за плащане на доставките, като по този начин се цели защита на производителите от търговци, които забавят преводите с месеци и поставят бизнеса в неизгодна позиция.

Ще бъдат прецизирани също и правомощията на Комисията за защита на конкуренцията, насочени срещу нелоялните практики и злоупотребите с пазарна мощ.

"Положителен отговор имаше и във връзка с идеята ни за подпомагане изграждането на тържища и пазари за директен достъп на продукцията на нашите предприятия до клиенти, без прекупвачи и без допълнително увеличение на цените", е отбелязал от името на съюза бизнесменът Лукан Луканов.

Министърът на икономиката Трайчо Трайков, който е присъствал на срещата, е обяснил, че подобна идея би могла да се реализира в тясно сътрудничество между представителите на бизнеса и местните власти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още