IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СДС поиска оставката на министъра на здравеопазването

Поводът е скандалът с раздадените бонуси в здравното министерство

17:41 | 21.02.12 г. 5
СДС поиска оставката на министъра на здравеопазването

СДС поиска министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов да подаде оставката си заради разразилия се скандал с бонусите в здравната система. Това обяви депутатът от Синята коалиция д-р Ваньо Шарков, цитиран от БТА.

В началото на миналата седмица от здравното ведомство съобщиха, че общо 5,2 милиона лева са разпределени между 15 451 души от системата и поясниха, че над 90% от хората, получили бонуси, не са чиновници, а работят в спешната помощ, регионалните здравни инспекции, домовете за деца, психиатричните болници и кръвните центрове. 

Според ръководството на СДС обаче министърът е излъгал, че преобладаващата част от бонусите са отишли за поощрения на лекари и здравни работници, като по този начин е въвел в заблуждение българските граждани. Сините смятат, че Константинов се е опитал да прикрие къде точно са отишли парите, раздадени като бонуси.

Председателят на СДС Мартин Димитров обяви, че ще поискат повторно справки от пет министерства за раздадените като допълнително материално стимулиране средства, тъй като до момента тази информация им е била отказана. Исканията ще се адресират до министерствата на икономиката, на културата, на труда и социалната политика и на регионалното развитие и благоустройството.

Димитров се закани, че ако не получат справките, ще заведат дела в съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
petar yordanov
преди 12 години
След всичко което се изписа последните дни,за Здравната каса,за Гергана Павлова и за Софарма,както и информацията,че ЕК разследва Софарма за злоупотреби и монопол на пазара на лекарства,си мисля,че Огнян Донев не бива да остава повече председател на КРИБ! Всичките съмнения за злоупотреби,корупция и задкулисни игри се прехвърлят върху цялата организация,а тя не заслужава това.Не вярвам членовете и да са много очаровани от информациите,които излизат за нейния председател и сянката на съмненията,които ще надвиснат и над цялата организация,за начините по които правят бизнес! Аз си мисля,че повечето от тях се опитват да работят честно и без задкулисни игри и трябва да се разграничат от своя председател. Бизнеса в България и без това много трудно преминава през настоящата криза и само такъв скандал му липсва,за да подсили и без това лошите резултати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
nice lady
преди 12 години
След тази статия : http://***.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/oktopod_i_v_bolnicite-136145.html се чудя Огнян Донев,дали заслужава да с председател на най-сериозната организация на бизнеса в България КРИБ и дали честния български бизнес не се срамува,да бъде свързван с методите на работа на своя председател! И какво ще си мислят хората вече за КРИБ,като разберат какви ги е вършил нейния председател? Защото българския бизнес в по-голямата си част,се опитва да работи упорито и почтенно за да печели своите клиенти и не заслужава,да го свързват с цялата тази помия около Софарма и Огнян Донев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Докато в здравната система не се направи разграничение между частно и държавно, далаверата ще продължава, а пациентите ще измират. Очаквам от всеки нов министър да започне да разчиства тези Авгиеви обори, но засега - напразно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
desipaw
преди 12 години
те специално сдс да мълчат, че Донев е тяхна креатура
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още