IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полша увеличава доставките на яйца за българския пазар

Само за седмица яйцата у нас поскъпнаха с близо 20 стотинки

18:08 | 08.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Полша увеличава доставките на яйца за българския пазар

Полша ще увеличи доставките на яйца за българския пазар. Това стана ясно сред разговор на земеделския министър Мирослав Найденов с полския му колега Марек Савицки, съобщиха от българското земеделско министерство.

Полският министър е обещал, че веднага ще проведе срещи с местните производители за осигуряване на количества яйца за България.

Така българското ведомство търси начин да повлияе върху спекулата с цената на яйцата у нас. Само за седмица те поскъпнаха с близо 20 стотинки.

Преди два дни министър Найденов предупреди, че ако не се намали цената на яйцата у нас, ще „отвори отново българския пазар за полски яйца и така цената ще се нормализира“. Тогава  министърът подчерта, че интересите на българския потребител са на първо място.

„Ако причината е в търговските вериги, ще има действия по отношение на тях,” увери Мирослав Найденов.

Малко след изявлението на министъра днес една чуждестранна търговска верига у нас заяви, че понижава цените на яйцата на 30 ст.

По-рано днес на среща с министър Мирослав Найденов търговските вериги поеха ангажимент да свалят цените на яйцата, ако производители и доставчици предложат също други цени.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още