IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каним Toshiba за разработка на алтернативен проект на АЕЦ Белене

Представителите на японския концерн са уверили, че ще се ангажират с проучването на възможностите за реализация на нова енергийна мощност

15:18 | 10.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Каним Toshiba за разработка на алтернативен проект на АЕЦ Белене

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е приканила японската корпорация Toshiba да участва в разработването на алтернативен на АЕЦ Белене проект, в който да са представени най-новите енергийни технологии на компанията. Това е станало по време на посещението на българската парламентарна делегация в Япония, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Представителите на Toshiba са уверили, че ще се ангажират с проучването на възможностите за реализация на нова енергийна мощност на площадката на АЕЦ Белене.

Президентът на Toshiba Йошихару Игараши е припомнил, че ползотворното сътрудничество с България има повече от 30-годишна история, като едни от най-значимите обекти построени с участието на Тошиба са ПАВЕЦ "Чаира", модернизацията на АЕЦ "Козлодуй" и на ТЕЦ Марица изток-2.

Шефът на японския концерн е изразил надежда, че сътрудничеството с България в областта на енергетиката ще продължи, като Toshiba ще предложи най-новите си високоефективни и екологични технологии.

Цецка Цачева е отбелязала и възможностите за по-тясно сътрудничество на японската компания с български машиностроители, като дала за пример завод "Вапцаров" в Плевен, произвеждащ  висококачествени турбини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още