IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мини Марица-изток" започна първия проект, финансиран от фонд „Козлодуй“

Доставено е оборудване за 7 млн. лв., което ще осигури по-добро електрозахранване в два от рудниците

14:28 | 17.04.12 г.
"Мини Марица-изток" започна първия проект, финансиран от фонд „Козлодуй“

"Мини Марица-изток" ЕАД доставиха оборудване за 7 млн. лв., което ще се използва за повишаване на електрозахранването в два от рудниците "Трояново-север" и "Трояново-3", предаде БТА.

Сделката е за 7 млн. лв., използвани за покупка на шлангови кабели, които ще позволят електрозахранването да се повиши от 6 киловата на 20 киловата.

С доставката на практика започва изпълнението на първия проект на дружеството, който се финансира от фонд "Козлодуй". Договорът беше подписан между мините и и Siemens България през октомври 2011 г.

Общата стойност на инвестицията надхвърля 12,5 млн. евро, като от тях близо 8,8 млн. евро са безвъзмездно отпуснати от фонд "Козлодуй" . Останалите над 3,7 млн. евро се осигуряват от  "Мини Марица-изток".

Този проект е най-големият от трите проекта по Споразумението за безвъзмездна помощ, сключено на 25 юни 2009 г. с Международният фонд за подкрепа на извеждането от експлоатация на АЕЦ "Козлодуй" (KIDSF), администриран от
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), поясняват от пресцентъра на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още