IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на отдел „Лекарствена политика” в здравната каса е освободен

След отстраняването на Калина Пенчева до дни се очакват още рокади в институцията

16:37 | 02.05.12 г.
Шефът на отдел „Лекарствена политика” в здравната каса е освободен

Директорът на отдел „Лекарствена политика” в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Калина Пенчева е отстранена от поста си, съобщиха пред Investor.bg от пресцентъра на касата.

На Калина Пенчева й е връчено предизвестие. Отстраняването е извършено по преценка на ръководството, като не се посочват конкретни мотиви за него. 

Според информация в печатните медии управителят на касата д-р Пламен Цеков е освободил Пенчева, защото иска да наложи нова визия за лекарствената политика.

Преди Цеков да бъде избран за шеф на здравноосигурителната каса, Калина Пенчева бе сред спряганите имена за поста.

Шефката на дирекция „Лекарствена политика” няма да е единствената, която се разделя с поста си. От касата обясниха, че предстоят не само още кадрови, но и структурни промени в институцията.

Беше потвърдена информацията, че новият управител д-р Пламен Цеков ще сформира свой екип. Самите структурни промени ще бъдат обявени на специална пресконференция следващата седмица, уточниха от пресцентъра.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още