IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката фирма „Актор“ е засечена с повторно нарушение за асфалта на "Тракия"

Изпълнителят на трасето ще прави ново асфалтово покритие на автомагистралата за своя сметка, след като в началото на месеца вече подмени част от настилката

16:19 | 28.05.12 г. 7
<p>
	<em>Изграждане на Лот 3 от автомагистрала &quot;Тракия&quot; &nbsp; Снимка: БТА</em></p>

Изграждане на Лот 3 от автомагистрала "Тракия"   Снимка: БТА

Гръцката фирма “Актор”, изграждаща Лот 3 на магистрала „Тракия“, ще трябва да полага за своя сметка асфалт върху нови 15 километра от трасето заради некачествена настилка, предаде БТА.

Това се разбра при повторно направената инспекция на участъка от Нова Загора до Ямбол, в която премиерът Бойко Борисов участва за втори път след първоначалната проверка в началото на месеца.

Контролните органи на Агенция "Пътна инфраструктура" отново са установили несъответствие в рецептата за приготвяне на асфалтовата смес при някои от доставките. В тази връзка е разпоредено в асфалтовата база на подизпълнителя на "Актор" да бъде инсталирана лаборатория за изследване на качеството, така че да се осигури постоянен контрол на настилките, посочи премиерът. 

Борисов коментира, че няма да бъдат допуснати никакви компромиси с качеството, дори ако проверките предизвикат забавяне на окончателното завършване на магистралата. "Колкото и да е трудно, вече два километра махнаха, сега ще махнат още 15 км”, заключи още премиерът.

В началото на май по нареждане на Борисов гръцката фирма "Актор" премахна некачествен асфалт от 1 км, положен на Лот 3 на автомагистрала "Тракия". Тогава гръцкият технически ръководител на обекта инж. Полихронис Хапсалис призна, че са допуснали грешка и прехвърли вината за некачествената смес на друга фирма подизпълнител.

Новата корекция по трасето означава, че пусковият срок ще се забави и откриването ще стане в края на юни или средата на юли. Изпълнителният директор на гръцката фирма "Актор" Николаус Хаджитеодосиу каза че според неговите разчети досегашният срок за завършване на строежа ще бъде спазен. Той допълни също, че подмяната на некачествения асфалт ще бъде за сметка на фирмата-изпълнител.

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова провериха днес и състоянието на мостовете по автомагистрала "Тракия". Премиерът заяви, че необходимите средства за ремонт на всички мостови съоръжения и виадукти са в размер близо 200 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Просто са наясно с практиките в България. Може би не правят разлика, между това правителство и предишното и са се надявали, с някой лев където са давали други преди тях, да потулят нещата. Дано им е за обеца на ухото и да усетят новия дух в страната . :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 11 години
" В тази връзка е разпоредено в асфалтовата база на подизпълнителя на "Актор" да бъде инсталирана лаборатория за изследване на качеството,"Амчи то във всяка асфалтова (и каквато и да е база) трябва да има лаборатория по закон. Всички те са задължени да издават сертификат за продукцията си и да пазят проби от всяка партида, именно за да не стават такива гафове, видите ли тез дет го правели не го направили както трябва. Ако до сега е нямало такава лаборатория, то не ми е ясно кой им е разрешил да правят там асфалт... това явно е друга тема подмината от нашия обичан премиер :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
sms_bgfunds
преди 11 години
Просто предстой смяна на чуждата-лоша фирма с нашата-добра. Как така не намериха на нито една друга фирма проблем с качеството на асфалта за последните години или сигурно просто не са се изграждали пътища или път те са абсолютно качествени ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
smart-ass
преди 11 години
Тези ли Бат Бойко ги заплаши, че при повторен гаф с асфалта няма да се допускат в бъдещите търгове и поръчки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
Mupo
преди 11 години
При положение, че си нает да положиш асфалт с определено количество и качество и при проверка се оказва, че качеството не е наред да кажеш, че те нападат ....Ако ти направят проверка за данъци, трудови договори, трудова безопасност... това си е направо да ти имат зъб нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 5
amanotumnici
преди 11 години
Винаги, на всеки и за всичко може да се намери нещо. Въпросът е, защо изведнъж почват да нападат фирма, около която се въртят много пари?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още