IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичните общинари смениха представителите си в „Софийска вода“

Общинският съвет ще обжалва съдебно решение, което отмени последните промени в наредбата за градския транспорт

14:30 | 31.05.12 г.
Столичните общинари смениха представителите си в „Софийска вода“

Столичният общински съвет (СОС) смени представителите си в управителния съвет на „Софийска вода“, като на мястото на Камен Манов и Николай Александров бяха избрани Цветан Гергов и Стефан Пелтеков, предаде БТА.

Заместник-председателят на общинския съвет Николай Стойнев отрече да има спор в групата на ГЕРБ  по повод смяната, каквато информация се появи в медиите. Той допълни, че мотивът за смяната е свързана с несправяне с работата.

„Най-нормалното за нас е, когато не сме доволни от работата на "Софийска вода", да сменим нашите представители в съвета на директорите, коментира пред журналисти Стойнев.

По повод наскоро обявеното решение на Административния съд в София, с което бяха отменени приетите от общинарите промени в наредбата за градския транспорт, шефът на СОС Елен Герджиков посочи, че общинският съвет ще обжалва това решение.

Комисията за избор на фирмите, които ще могат да разполагат рекламни пана в общински терени вече е готова със своя протокол, съобщи още Герджиков. Той обясни забавянето със сложността на процедурата и многобройните съдебни обжалвания.

Герджиков посочи, че 10-те пакета от рекламни елементи се печелят от 6-7 фирми. Протоколът на комисията е подписан с особено мнение от двама от членовете на комисията. Окончателното решение трябва да се вземе от кмета, припомни Герджиков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още