IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За втори път се провали продажбата на "Техно-експортстрой"

Ще има и трети търг, но не е ясно кога ще е той и каква ще бъде началната цена

17:15 | 12.06.12 г.
За втори път се провали продажбата на "Техно-експортстрой"

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) е прекратила и втория търг за „Техноекспортстрой“ заради липсата на инвестиционен интерес, съобщиха от пресцентъра на ведомството за Investor.bg.

Първата процедура за продажбата на най-голямото държавно строително дружество се състоя в началото на май т. г., като беше определена начална цена на фирмата от 68 млн. лева.

На търга не се явиха кандидати за компанията, въпреки че три фирми - “Актор АСД” - Атина, Гърция, “Адванс Пропъртис” ООД - гр.София и “АТ Инженеринг 2000” - гр.София, проявиха интерес към дружеството и закупиха тръжната документация.

В последствие приватизационната агенция намали началната цена на строителната фирма с 8 млн. лева до 60 млн. лева.

Още през април 2010 г. Росен Плевнелиев, който тогава беше министър на регионалното развитие и благоустройството, обяви, че строителната фирма „Техноекспортстрой“ ще бъде обявена за приватизация.

Компанията беше извадена от забранителния списък за приватизация през септември същата година.

Продажбата на дружеството е включена в приоритетите на агенцията за приватизация за настоящата година.

Предстои да бъде обявена новата тръжна процедура, но засега не може да се определи каква ще бъде началната цена, както и кога ще се състои следващия търг, коментираха от агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още