IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община събра по-малко данъци до края на май

При планирани годишно 523 млн. лв. са постъпили 219 млн. лв. от заложените средства от данъчни и неданъчни приходи

11:33 | 14.06.12 г.
Столичната община събра по-малко данъци до края на май

Столичната община е събрала 41,8 на сто от заложените средства от данъчни и неданъчни приходи до края на май,  , заяви пред БТА зам.-кметът Дончо Барбалов.

При планирани годишно 523,8 млн. лв. са постъпили 219,3 млн. лв. от заложените средства от данъчни и неданъчни приходи до края на миналия месец. Това е с 5,5 млн. лв. по-малко от същия период за миналата година, коментира Барбалов.

Според него разликата се дължи на законодателната промяна за крайните срокове за плащане на данъците, които от тази година са на две вноски с краен срок за първата вноска - 30 юни. 

Това от своя страна води до изместването на постъпленията и реалното изпълнение на бюджета може да се види към края на първото полугодие в края на юни.

Столичната община е събрала и 6,2 млн. лв. от неизплатени задължения за данък върху недвижимите имоти от физически лица и 4,4 млн. лв. - от юридически лица за минали периоди.

Допълнително е събран един милион лева от лихви по стари задължения.
Събрани са и над 709 хиляди лева от туристическия данък в София, които са със 74 хиляди лева повече от периода за миналата година.

От планираните 320 хил. лв. такса за притежаване на куче са събрани 55 254 лв., които са 17,3 % от заложените в бюджета средства. По-малкото събрани суми се дължат и на условието за освобождаване на кучетата от такса при поставяне на чип и след кастрирането им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още