IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наградени са екопроекти на "Асарел Медет" и "Глобул", реализирани тази година

Програмите са основно за залесяване и ликвидиране на сметища

13:43 | 19.06.12 г.
Наградени са екопроекти на "Асарел Медет" и "Глобул", реализирани тази година

Медодобивният комбинат в панагюрище "Асарел Медет", мобилният оператор „Глобул“ и рудникът „Елаците мед“ са трите компании с най-добри екологични проекти, реализирани през тази година.

На официална церемония днес министрите на екологията, финансите и икономиката Нона Караджова, Симеон Дянков и Делян Добрев връчиха наградите на компаниите с най-високи резултати в кампанията "Зелена България", финансирана по оперативна програма "Околна среда", съобщиха от екоминистерството.

В конкурса са участвали 30 компании, като след съответната оценка са класирани в категориите за голям, среден и малък бизнес по три от екопроектите.

Панагюрският комбинат получи отличието за програмата за залесяване и за ликвидиране на стари сметища. На второ място в класацията е "Глобул" с проекта си "Глобул Грийн", а на трето "Елаците Мед" с програма за залесяване.

Победителите в категорията среден бизнес са козметичната компания "Арома", "Вест ТВ8VTV/" и печатницата "Мултипринт".

Първо място в категорията за малък бизнес е била присъдена на дружеството с ограничена отговорност "Роел 98"за подпомагане на дейността на организацията WWF по опазване и възстановяване на гори в десет природни парка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още