IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроексперти ще проверяват знакови за българската съдебна практика дела

В средата на следващата седмица се очаква поредния мониторингов доклад на Европейската комисия за България

21:20 | 09.07.12 г. 2
Евроексперти ще проверяват знакови за българската съдебна практика дела

Петима евроексперти - действащи магистрати започват проверка на пет знакови дела в България, които са изгубени от обвинението или са забавени.

Това съобщи министърът на правосъдието Диана Ковачева, цитирана от БТА.

Европейските магистрати ще проверяват делата за злоупотребите в "Софийски имоти". Те ще разгледат и делата срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като братя Галеви, както и срещу Марио Николов за източване на евросредства, срещу бившия шеф на фонд "Земеделие" Асен Друмев и срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините. 

Делата са в списъка за наблюдение на Европейската комисия, като наблюденията на европейските власти намират отражение в мониторинговите доклади.

Министър Ковачева прогнозира, че очаква оценката на евроекспертите да е готова до септември. Тя допълни, че друга група европейски експерти ще работи по текстовете на Наказателния кодекс.

В средата на следващата седмица ще излезе поредния мониторингов доклад на Еврокомисията за напредъка на страната ни в реформата на съдебната система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
Ха ха ха . И аз отдавна се надявах да ни посетят. Само да не се заразят от сладкия начин на живот и лесните пари които цицат нашите "експерти".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
trendline
преди 11 години
Тези експерти да вземат след това да ги назначат на постоянни трудови договори у нас. И по 10 000 евро/на месец заплата, ще съм сигурен че ги заслужават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още