IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засилва се контролът на автобусните превози през летния сезон

От транспортното министерство обещават денонощни проверки по линиите до морето

17:12 | 16.07.12 г.
Засилва се контролът на автобусните превози през летния сезон

Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” засилва проверките на автобусните превози в съботно-неделните дни, особено в направлението към черноморските курорти, съобщиха от транспортното министерство.

Първите проверки са направени през миналата седмица, като екипите са били разпределени по автогарите в курортите на областите Добрич, Бургас и Варна.

От проверените 205 автобуса са съставени 37 акта, като най-честите нарушения са свързани с липсата на маршрутно разписание или неспазването му. Установени са и технически неизправности на превозните средства.

Засиленият контрол цели да бъдат ограничени инцидентите, които биха могли да застрашат живота и здравето на хората, поясниха от министерството. Проверките са част от кампанията на ведомството за повишаване на безопасността на движение.

От миналия месец инспекторите проверяват и автобусите, превозващи деца и ученици на традиционните летни екскурзии и „зелени училища”. В периода от 25 юни до 8 юли са направени огледи на 479 превозни средства, като са открити нарушения в 28 от случаите.

Съставени са актове за шофиране на водачи без пътни листове. За извършване на международни превози през тъмната част на денонощието, дори за управление на автобуси от водачи без необходимия професионален опит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още