IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима кандидат купувачи за "Техноекспортстрой се появиха при новата процедура

Документи за участие в конкурса са купили и от фирмата „АТ Инженеринг 2000“, заявила интерес към дружеството още при първия търг

11:50 | 17.07.12 г.
Трима кандидат купувачи за "Техноекспортстрой се появиха при новата процедура

Трима инвеститори се интересуват от държавната строителна компания „Техноекспортстрой“, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

Документи за участие в новата конкурсна процедура за продажбата на дружеството са купили от строителната фирма „АТ Инженеринг 2000“, която заяви интерес към „Техноекспортстрой“ още при първия търг за раздържавяването на компанията.

Адвокатското дружество „Спасов и Братанов“ и адвокатът Петър Георгиев са другите двама потенциални участници.

Първата процедура за приватизацията на „Техноекспортстрой“ се провали, след като нито един от тримата кандида купувачи не са яви на търга.

Месец по-късно приватизационната агенция обяви нов търг, като свали началната цена от 68 на 60 млн. лева, но кандидати за участие в процедурата нямаше.

Приватизацията на „Техноекспортстрой“ беше обявена още преди две години от тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Същата година държавното строително дружество беше извадено от забранителния списък за приватизация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още