IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличава се броят на българските визи за руски и украински туристи

Консулската ни служба в Москва е издала с 14% повече визи за първото полугодие на годината спрямо същия период на 2011 г.

17:22 | 07.08.12 г.
Увеличава се броят на българските визи за руски и украински туристи

Продължава тенденцията на ръст в броя на издаваните визи за руски и украински туристи, предаде БТА. 

По данни на министерството на външните работи консулската ни служба в Москва е издала с 14 % повече визи за първото полугодие на годината спрямо същия период на миналата година. До 1 август тази година са издадени 281 217 визи в сравнение с 247 595 за същия период на миналата година.

Ръст в даването на визи отбелязва и консулската ни служба в Киев, която към 1 август е съставила 151 355 хил. визи, или с 45 % повече в сравнение със същия период на миналата година. Ведомството е издало 104 443 визи към 1 август 2011 г. Ежедневно консулската служба при посолството издава между 2,5 и 3 хил. визи.

В началото на годината българското правителство прие решение, което дава възможност на притежателите на шенгенски визи да посещават и пребивават в страната ни, без да е необходимо издаването на български визи.

Допълнителна стъпка за облекчаване на процедурата по издаване на български визи е решението от 1 юли гражданите на Русия, Украйна и Молдова да могат да получават едногодишна многократна виза, ако през 2011 г. вече са идвали в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още