IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова система ще брои преминаващите през границата автомобили

Обществената поръчка е за близо 200 хил. лв., като информационните устройства трябва да бъдат готови до юли 2013 г.

11:54 | 10.08.12 г.
Нова система ще брои преминаващите през границата автомобили

До 10 септември тази година дирекция „Международни проекти“ към Министерство на вътрешните работи (МВР) ще приема оферти за изграждане на система за регистнрация на автомобилите, преминаващи външните граници на страната.

Обществената поръчка е качена на страницата на едноименната агенция и включва  доставка, монтаж, инсталиране, конфигуриране, пускане в експлоатация и тестване на хардуера и софтуера на системата плюс обучение на служителите по граничните пунктове.

Общата стойност на поръчката е 189 хил. лева, като основният критерий за избора на изпълнител ще бъде предложената цена.

Освен традиционните изисквания за технически възможности и притежание на съответните международни стандарти ИСО 9001:2008 или техните еквиваленти кандидатите трябва да докажат, че за последните три години са изпълнявали поръчки със сходен предмет на дейност.

За целта от тях се изисква да представят документи, удостоверяващи, че за последните три години имат реализирани подобни информационни системи, като стойността на изпълнените поръчки трябва да надхвърля 378 хил. лв., сочи обявата.

Самата система трябва да бъде изработена до края на юни следващата година, като базата данни ще се ползва за нуждите на статистиката. Няма данни дали новата система ще бъде част от информационната система на митниците.

Самата обществена поръчка влиза в графата „зелени поръчки“, отговарящи на изискванията за незамърсяване на околтата среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още