IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Томислав Дончев: Парите за Перник никак не са малко

Министърът по еврофондовете обещава нито един перничанин да не остане на улицата преди зимата

11:48 | 23.08.12 г.
Томислав Дончев: Парите за Перник никак не са малко

Инвестираните от държавата пари за компенсиране на щетите от земетресението в Перник през май тази година никак не са малко. До момента за града и областта са отделени около 12 млн. лева. Това съобщи в интервю за „Нова телевизия“ министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев.

Вчера премиерът Бойко Борисов командирова Дончев за два месеца в пострадалия от земетресението на 22 май град, за да координира работа между институциите.

По думите на министъра много скоро ще бъде изготвена справка за отпуснатите средства по категории на щетите.

На среща в Министерския съвет вчера представители на инициативния комитет се оплакаха, че няма ясна информация колко пари са дадени за възстановяване на щетите в града и че са объркани от разнопосочната информация.

Дончев определи като основни приоритети нормалното започване на учебната година и осигуряването на подслон за жителите на града преди зимата. Като припомни, че възстановяването на поражения след подобни земетресения е сериозно предизвикателство за всяко правителство, министърът обеща, че работи активно, така че нито един перничанин да не посрещне зимата без подслон.

Според министъра най-големите проблеми след бедствието са лошата координация между институциите, мащабът на случилото се и политизирането на казуса.

В последните седмици нараства напрежението между представителите на различните партии в Общинския съвет в Перник. Кметицата Росица Янакиева влезе в остър спор с общинарите от ГЕРБ и с финансовия министър Симеон Дянков.

 

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още