IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пореден туроператор е замесен в скандал след фалит на руска фирма

Българската компания Vassy, партньор на "Черри тур", е поискала от руските туристи повторно плащане за престоя им

14:19 | 03.09.12 г.
Пореден туроператор е замесен в скандал след фалит на руска фирма

Повече от 50 руски туристи, които са на почивка на българското Черноморие, ще бъдат принудени да платят повторно престоя си, след като руският туроператор „Черри тур“, организирал ваканцията, вчера е обявил фалит. По информация на руската агенция РИА Новости приемащият туроператор българската Vassy, е поискала от туристите отново да платят за настаняването си в хотела.

„Проблемите са започнали от Хърватия, където в неделя десетки туристи не можаха да излетят от курорта Пула“, предаде ръководителят на обединението на туроператорите „Ростурпомощ“ Едуард Кузнецов.

„За съжаление кризата на компанията „Чери тур“ се прехвърли в България, където в момента се намират около 250 руски туристи, клиенти на прекратилия дейността си туроператор" заяви Кузнецов. Той поясни, че става въпрос за 50 летовници, приети от туроператора Vassy, с който компанията „Чери тур“ има неуредени финансови отношения.  

Прессекретарят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина е потвърдила, че представители на българския туроператор Vassy искат от туристите пари за настаняването, заплашвайки, че без тези средства няма да ги качат на самолета.

По-рано генералният директор на „Черри тур“ Дмитрий Черепов е заявил, че билетите и настаняването на 250 клиенти на неговата компания в хотелите са платени изцяло.

Investor.bg потърси за коментар директора на фирма Vassy Росица Димитрова, но без успех.

Това е поредният случай, в който руски туристи се оказват блокирани на родното Черноморие заради финансовите проблеми на фалирали туристически компании. Само преди две седмици в подобна схема попаднаха клиенти на обявилата фалит „Bulgarian VIP tours”, а преди година на „Алма тур“.

Очаквайте подробности!

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още