IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем фирми искат да строят бензиностанции на новите участъци от "Тракия"

Новите обекти за зареждане на гориво ще бъдат пуснати в експлоатация в началото на 2013 г.

18:36 | 20.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Седем фирми искат да строят бензиностанции на новите участъци от "Тракия"

Общо 7 заявления от фирми, които искат да изградят бензиностанции на новите участъци от автомагистрала "Тракия" между Стара Загора и Ямбол, са подадени до крайния срок, съобщиха пред Investor.bg от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Все още не е ясно кои са бъдещите инвеститори и колко нови обекта за зареждане на гориво ще бъдат изградени.

По-рано днес по време на международната конференция "Пътна безопасност" изпълнителният директор на агенцията Лазар Лазаров коментира, че желаещите да построят бензиностанции в двете посоки на участъка от Стара Загора до пътен възел Веселиново при Петолъчката са фирми, различни от дистрибуторите на горива.

Изпълнителният директор на Пътната агенция уточни, че според разчетите на бъдещите инвеститори, подадени в АПИ, бензиностанциите ще са готови в срок от шест до седем седмици.

Лазаров потвърди, че обектите трябва да са готови в началото на 2013 г. след като бъдат извършени някои стандартни процедури за въвеждането им в експлоатация.

Същевременно стана ясно, че липсват желаещи да инвестират в построяването на обекти за зареждане на гориво в магистралната отсечка от Ямбол до Петолъчката.

Преди време министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова отбеляза, че на територията на въпросното трасе няма нито една бензиностанция.

В тази връзка Павлова, която днес също взе участие в международната конференция, припомни, че по закон за магистралните участъци с обща дължина от 120 км от двете страни трябва да има 8 бензиностанции

Ресорният министър поясни още, че основният проблем, свързан с изграждането на обектите, е отчуждаването на земите, върху които ще се намират. Това затруднява бизнеса и бъдещите инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още