IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира процедурата за концесия на централна железопътна гара Пловдив

Бъдещият концесионер трябва да направи инвестиции в размер на минимум 9,4 млн. лв за първите 4 години от наемането на гарата

09:07 | 02.10.12 г. 1
Стартира процедурата за концесия на централна железопътна гара Пловдив

Правителството откри процедура за предоставяне на концесия върху централна железопътна гара Пловдив, научи Investor.bg след направена справка на сайта на ресорното министерство.

Максималният срок на концесията е 35 години от датата на официалното сключване на договора за предоставянето й. 

Задължение на бъдещия инвеститор ще бъде изграждането на автогара, два ескалатора, три пътнически асансьора, както и на многофункционална обслужваща сграда.

Тя трябва да включва помещения за магазини, колетно отделение, спедиция, пощенски услуги, обществени тоалетни, пералня със сушилня и гладачно отделение, офиси, хотел от тип "транзитен", търговски обекти и места за разполагане на рекламно-информационни елементи.

Всеки участник в конкурса трябва да има реализиран оборт за поне една от последните 3 финансови години преди датата на подаване на офертата в размер на не по-малко от 90 млн. лв. Балансовата стойност на активите на бъдещия инвеститор не трябва да бъде по-малка от 30 млн. лв.

Инвестициите за първите четири години трябва да са в размер не по-малък от 9 380 650 лв. без ДДС, а за целия срок на концесията – не по-малко от 10 204 430 лв. без ДДС.

Пет са критериите за комплексна оценка на офертите - размер на годишното фиксирано концесионно плащане (50 точки), размер на променливото концесионно плащане (20 точки), срок за въвеждане в експлоатация на строежите (20 точки), предложение за инвестиционна програма (5 точки) и бизнес предложение (5 точки).

Крайният срок за подаване на заявление за участие в откритата процедура е 19 ноември. От транспортното министерство ще отворят офертите ден по-късно. Ако процедурата завърши успешно това ще е първата гара в България, която ще бъде предоставена на концесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
MZ/X
преди 11 години
Идеята не е лоша, но дано регулацията е направена добре и концесионера е длъжен да поддържа гарата в идеален вид през целите тези 35 години..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още