IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пристанищата "Лом" и "Несебър" ще бъдат отдадени на концесия

Срокът на двете концесии е 35 години, а инвеститорите ще бъдат определени в открита процедура, реши кабинетът

16:04 | 29.08.12 г.
Пристанищата "Лом" и "Несебър" ще бъдат отдадени на концесия

Правителството открива процедури за предоставяне на концесии на пристанищните терминали "Несебър" и "Лом", съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Срокът на двете концесии е 35 години, а инвеститорите ще бъдат определени в открита процедура.

Основен предмет на концесиите е извършване на пристанищни услуги, управление и поддържане в експлоатационна годност пристанищните терминали. При необходимост концесионерите ще трябва да извършват частични строителни и монтажни работи по обектите.

Бъдещият концесионер на пристанищен терминал "Несебър" трябва да направи задължителни инвестиции в размер не по-малък от 680 хил. лв. без ДДС през първите 10 г. и поне 2,18 млн. лв. за целия срок на концесията.

Концесионерът на пристанищен терминал "Лом" ще трябва да инвестира за първите четири години не по-малко от 6,37 млн. лв. В тази сума са включени и разходите за закупуване на нова техника и други активи на "Пристанищен комплекс Лом" ЕАД. Инвестициите от петата година до края на срока на концесията трябва да са над 16 млн. лв.

 

 

.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още