IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира процедурата за концесия на пристанищен терминал Видин-юг

Максималният срок на концесията е 35 години, а от инвеститора се изискват задължителни вложения в размер на не по-малко от 6,1 млн. лв. без ДДС

14:57 | 01.08.12 г.
Стартира процедурата за концесия на пристанищен терминал Видин-юг

Правителството откри процедура за предоставяне на концесия върху пристанищен терминал Видин-юг, предаде БТА.

Максималният срок на концесията е 35 години. 

От инвеститора се изискват задължителни инвестиции в размер не по-малко от 6,1 млн.лв. без ДДС за срока на концесията. Освен това през първите десет години концесионерът трябва да вложи минимум 5 млн. лв. в пристанищния терминал.

Бъдещият концесионер ще бъде определен чрез открита процедура, а критериите за оценка на офертата са: инвестиционно предложение с относителна тежест - 30 точки; бизнес предложение с относителна тежест -15 точки; предложение за размер на фиксирана и на променлива част на годишни концесионни плащания с относителна тежест съответно- 30 точки и 25 точки.

Основната цел на концесията е чрез привличане на частния бизнес в стопанисването на терминала да се вложат инвестиции в развитието на пристанищната инфраструктура и модернизациятa на техническите съоръжения и оборудване.

С помощта на чуждите инвестиции технологията, организацията на работа и техническата осигуреност да се приведат в съответствие с европейските стандарти.

Бъдещият концесионер трябва да спомогне и за постигнето на равномерно съотношение на качество и цена на услугите предлагани от порта, които да бъдат съпоставими и конкурентни с тези на останалите пристанища от региона.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още