IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дават още 3,5 млн. лева за довършването на "златния" обход на "Цанков камък"

Средствата ще се използват за отстраняването на забележките на строителния надзор, заради които пътят няма разрешение за експлоатация

14:41 | 03.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Дават още 3,5 млн. лева за довършването на "златния" обход на "Цанков камък"

Правителството реши на днешното си заседание да отпусне общо 13,5 млн. лева за ремонт на ключови пътища, предаде пресслужбата на Министерския съвет.

3,5 млн. лева от средствата са предвидени за довършването на обходния път на яз. "Цанков камък", който е част от пътя Смолян-Девин-Кричим.

Парите ще се използват за отстраняването на забележките на строителния надзор, за да получи отсечката разрешение за експлоатация.

Участъкът беше строен от компанията „Алпине бау“, като бюджетът за изграждането му надхвърли многократно първоначално предвидените за целта 40 млн. евро.

Завишаването на цената фирмата оправда с лошо избрания терен и проблемите при проектирането на отсечката. Това предизвика гнева на премиера Бойко Борисов, който нарече пътя „златен“.

Останалите 10 млн. лева са за ремонта на пътя от Русе за Шумен.

За цялостния ремонт на пътния участък са необходими общо 55 млн. лева, но реално до края на годината могат да бъдат разплатени строителни дейности за 10 млн. лева.

Останалата част от необходимите за ремонта средства ще бъдат предвидени в бюджета за 2013 г.

С друго свое решение министрите решиха да включат нови 16 пътни трасета в списъка на общинските пътища. Така броят на общинските пътища в страната става общо 3 550.

Новите пътища са изградени на територията на общините Белослав, Велинград, Ивайловград, Каварна, Крумовград, Попово, Стралджа, Суворово, Червен бряг и Якоруда. Изграждани са и нови участъци на съществуващи трасета на територията на общините Якоруда и Павел баня.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още