IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС одобри държавната помощ за птицефермите ни

Между 20 и 22 млн. лева са отделени за птицефермите и свиневъдните стопанства, прилагащи мерки за хуманно отглеждане на животните

17:15 | 17.10.12 г.
ЕС одобри държавната помощ за птицефермите ни

До края на годината птицевъдите ще могат да получат помощ от държавата, след като от ЕС официално са одобрили плановете на правителството за това, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров.

Той направи това съобщение по време на международната конференция „Птицевъдство 2012“, която се провежда в Пловдив, съобщиха от Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

Между 20 и 22 млн. лева ще бъдат отпуснати за птицевъдите и свиневъдите, които спазват ангажименти за хуманно отношение при отглеждането на животните. Средствата вече са в бюджета на Държавен фонд „Земеделие“.

Мерките за хуманно отношение към животните костваха много на животновъдите, отбеляза още Цветан Димитров в Пловдив.

В началото на лятото земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че всички птицеферми у нас покриват нормите за хуманно отглеждане на животните, придобило гражданственост като „нормите за щастливи кокошки“.

Разпоредбите предвиждат по-широки клетки за отглеждане на кокошките носачки и редица допълнителни изисквания, които да облекчат съществуването на птиците. Мерките са част от законодателството на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още