IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тотю Младенов подкрепя идеята за данъчни облекчения за семействата с деца

Възможно е в бъдеще да се намали срокът на платеното мойчинство, каза социалният министър

15:27 | 19.10.12 г. 3
Тотю Младенов подкрепя идеята за данъчни облекчения за семействата с деца

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов подкрепя идеята за въвеждане на данъчни облекчения за родители с малки деца, без обаче да коментира конкретно предложение, съобщи БТА. 

Според Младенов трябва да се акцентира върху промяна на политиката в посока на това да се предоставят допълнителни социални услуги за майките, като например социални кътове към работните места или детски центрове, за да могат да се върнат по-скоро на работа и да има къде да оставят децата си.

Министърът посочи още, че трябва да бъде подложена на дискусия темата дали да остане платеното майчинство за срок от 410 дни, което е най-дългото в ЕС. Според Младенов в този си вид майчинството е една много добра социална придобивка, но трябва да се мисли дали не трябва да се създават повече социални услуги, за да има кой да се грижи за децата на майки, които работят, за да изкарват по-високи доходи. По мнението на министъра именно това е смисленият дебат.

Младенов изрази готовност да обсъди исканията на майките, които в понеделник (22 октомври) ще протестират в отделни градове срещу замразяването на майчинството и другите парични помощи за деца.

На въпрос за коледни добавки за пенсионерите тази година социалният министър коментира, че през ноември ще са готови разчетите на НОИ и, ако има излишък, ще настоява да има коледна добавка за най-ниските пенсии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
НАИВHИК
преди 11 години
Интересно, защо кръстихте статията "Тотю подкрепя идеята за данъчни облекчения за семействата с деца", а не "Тотю се гласи да спира дългите майчински" ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
KostadinovK
преди 11 години
-Детски за три деца! След третото безплатни презервативи и спирали.- Ако в семейството има повече от три деца до сега -да се смята заварено положение и да продължат да се изплащат- Широка информационна кампания (особенно при ромите). Работа на теренМисля че промяна е разумна и наложителна с оглед демографските проблеми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Tony
преди 11 години
Тоя ще подкрепи всичко!Важното е, че дянков ще го отреже!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още