IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протести могат да блокират строежа на Лот 4 от магистрала "Тракия"

Работниците, които отговарят за изпълнението на участъка, не са получавали заплатите си от април тази година

16:10 | 19.10.12 г.
Протести могат да блокират строежа на Лот 4 от магистрала "Тракия"

Работници, които отговарят за изпълнението на Лот 4 на автомагистрала "Тракия", обмислят да излязат на протест, тъй като не са получавали заплати от април тази година, съобщи пред БНТ Асен Башев, управител на една от фирмите, наети за изграждане на трасето.

По негови думи последната половин година са забавени плащания за над 180 хил. лв.

Той коментира, че в същата ситуация са още няколко фирми, но ръководителите им не смеели да се оплачат или да протестират, тъй като са били заплашвани, че изобщо няма да получат пари. Общите задължения на "Пътища Стара Загора" към тях са между 3 и 6 млн. лв.

Башев увери, че местната полиция и шефът на  Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Лазар Лазаров вече са предупредени за плановете на работниците. Те възнамеряват да преминат към гражданско неподчинение и да затворят участъка от магистралата, ако не получат заплатите си в най-скоро време.

„Как може да работим при 7 месеца неразплащане. Не можем да даваме заплати, не можем да си покриваме осигуровките, не можем да си платим ДДС. След изтичането на мирния протест, който сме направили в рамките на пет дни, сме готови на гражданско неподчинение", заяви Башев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още