IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството иска приватизацията на агенция "Музика" и студия "Време"

Двете дружества обаче са в забранителния за раздържавяване списък и тяхното изваждане е в ръцете на Народното събрание

15:18 | 28.11.12 г.
Правителството иска приватизацията на агенция "Музика" и студия "Време"

По време на днешното си заседание Министерският съвет предложи изваждането на две дружества от забранителния списък за приватизация, става ясно от съобщение на пресцентъра на правителството.

Става дума за търговските дружества Национална агенция „Музика“ и Филмова студия „Време“. Мотивите са „трайна тенденция на драстично намаляване на приходите“, се казва в съобщението.

Изваждането на двете дружества ще стане чрез промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, които трябва да бъдат приети от Народното събрание.

Национална агенция „Музика“ реализира приходи само от наем на имотите си, а филмовата студия – от наем и предоставяне на услуги. Дружествата са представили оздравителни програми, но те не съдържат мерки за увеличаване на приходите, погасавянето на натрупани задължения или за събиране на вземания, отчетоха министрите.

По тази причина, с оглед безперспективността на извършваната от дружествата дейност, е целесъобразно те да бъдат изключени от забранителния списък и да започне процедурата по приватизация, смята Министерският съвет.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още