IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мащабните ремонти в столицата продължават, обещават от общината

Предвижда се ремонт на „Лъвов мост“ и ключови булеварди, сред които и „Цариградско шосе“

13:21 | 18.12.12 г.
Мащабните ремонти в столицата продължават, обещават от общината

Ремонтите в Столичната община продължават и през следващите четири години, коментира зам.-кметът Любомир Христов по време на семинар в Сандански, цитиран от агенция „Фокус“.

От общината са подали на Европейската инвестиционна банка 21 обекта с молба за финансиране. Сред тях са проекти за ремонт на „Лъвов мост“, чиято стойност е 23 млн. лева.

В програмата са заложени още и ключови булеварди, сред които и „Цариградско шосе“. Предвижданията на общината са да бъде направен основен ремонт на „Цариградско шосе“ още през следващата година. По проекта ще бъдат отделени 18 млн. лева за преасфалтиране и ремонт на пешеходните зони в частта от бул. „Пейо Яворов“ до моста над р. Искър.

Общината предвижда догодина да бъде извършен и ремонт на бул. „Владимир Вазов” - от моста „Чавдар” до бул. „Ботевградско шосе” и на бул. „Ботевградско шосе” от ул. „Летоструй до СОП и мостовите съоръжения на обща стойност 24 милиона лева.

В четиригодишната програма за реконструкция са записани ремонт на бул. „Сливница” между бул. „Константин Величков” и бул. „Петър Дертлиев”, включително и на надлеза при „Захарна фабрика”, като за целта ще бъдат отделени 10 милиона лева.

Ще бъде предложена и рехабилитацията на трамваен релсов път и пътни платна по бул. „Витоша” - от ул. „Гургулят” до ул. „Бяла черква”, рехабилитация на бул. „Арсеналски”, основен ремонт на бул. „Никола Мушанов” между ул. „Житница” и бул. „Възкресение”, реконструкция на бул. „Овча купел”, рехабилитация на бул. „Президент Линкълн”, рехабилитация и реконструкция на бул. „Шипченски проход”, основен ремонт на ул. „Професор доктор Иван Странски”, преасфалтиране на ул. „Г.С. Раковски” от бул. „Княз Александър Дондуков” до бул. „Сливница”.

Тези планове обаче първо ще трябва да получат одобрението на Общинския съвет, като надеждите на Столичната община е това да стане до януари – февруари 2013 година. А след това ще започнат и преговорите с Европейската инвестиционна банка, уточни зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още