IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДКЕВР утвърди по-ниските цени за топлоенергията от догодина

Цената на Топлофикация-София се понижава с малко над 7%, стана ясно след заседанието на регулатора

17:07 | 21.12.12 г.
ДКЕВР утвърди по-ниските цени за топлоенергията от догодина

От началото на годината цената на природния газ, продаван от „Булгаргаз“, ще бъде с 9,83% по-евтин, или 656,47 лева за хиляда куб. метра без ДДС, реши окончателно Държавната комисия по енергийно и водно регулиране на свое заседание.

Промяната рефлектира и на цените, определяни от топлофикационните дружества, чиято основна суровина е природният газ. От протокола на заседанието е видно, че „Топлофикация“ - София например ще намали цената със 7,18% и еднокомпонентната цена на топлинната енергия вече ще бъде 83,31 лева за мегаватчас без ДДС.

Потребителите на столичното дружество обаче далеч не получават най-голямото понижение. В Плевен абонатите на местната топлофикация ще плащат 64,35 лева за мегаватчас без ДДС, или с над 11% по-евтино отколкото досега. Намалението в Бургас е в рамките на 11%, или цена от 57,93 лева.

Най-ниско е понижението на цената в Пловдив – ЕВН ще трябва да понижи цената с 5,9%, или пределно 75,89 лева за мегаватчас.

Топлофикационните дружества във Враца и Велико Търново намаляват цените с по над 9,6%, е решението на ДКЕВР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още